Tverrbytthornet

July 21, 2018

Espen og jeg møtes i Lom kl. 11. Espen kommer fra Musdalsætra og jeg fra en natt på Solhell på hytta til Steinar og Mona. Vi handler inn mat og kjører inn Leirdalen og til Leirvassbu. Vi ser for oss at Tverrbytthornet passer fint i dag, en kort tur som også hundene kan være med på. Vi starter å gå kl. 13 og følger T-merka sti mot Spiterstulen. Vi går til inn til Kyrkjeglupen og ved Troget (1446 moh) skrår vi oppover "nesa" (1800 moh). Herifra følger vi vardene opp til toppen og kommer opp på ryggen litt vest for Tverrbytthornet (2102 moh). Dermed unngår vi alt for mye løsmasse og ubehagelige opplevelser det kan medføre som det er flere historier av på Tverrbytthornet. 

Fra Tverrbytthornet følger vi ryggen bort til Vestre Tverrbytthornet (2035 moh). Det er bare morsom eggegange og litt klyving. Den gule trekanten i boka har kanskje fått feil farge? Men fra Vestre møter vi på en bunke med rappellslynger rundt en stein, og velger i stedet å forlate ryggen og heller gå ned i sørside. Vi sikter oss ned mot en gressflanke, men for å komme dit må vi krysse flere renner med råtten og løs stein. Best å trå forsiktig. Løse steiner er skumle og særlig for hundene. Større steiner i bevegelse er farlig, men kan gjøre enda større skade for hundene. 

 

Vi kommer ned ved vestenden av Troget og går stien tilbake til Leirvassbu. Her pakker vi om til litt større sekker og går tilbake til en fin teltplass som vi har sett oss ut på hjemveien ved Leirvatnet. Det er første kvelden det kjølig i fjellet og vi må faktisk lage middagen inne i forteltet. Kokos og Lykke finner plassen sin inne i teltet og krøper seg sammen. 

 

 

Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Blogger Social Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Subscribe for Updates