Hestdalshøgdi (2091 moh) - topp nr. 300!

July 27, 2020

Start fra Heimaste Lundadalsætre kl. 1300 med Wergeland og Aron. Shorts og t-skjorte-vær, joggesko og en 10 l løpesekk med det viktigste av det jeg trengte for å gjennomføre turen. Målet for dagen var Hestdalshøgdi (2091 moh). Wergeland trakk villig i selen oppover og ga oss en god start. Fulgte sommerstien mot Trulsbu i 2 km før jeg svingte oppover mot Grjotåi. Fra ca. 1500-1800 moh fulgte jeg en snøfonn oppover. Snøen var overraskende fast og fin å gå på og sparte hundepotene for en god del slitasje. På ca. 1900 moh tok jeg potesokker på hundene, for fra det punktet og opp til toppen ble det omtrent bare gåing på stein. Særlig steiner med navlelav er omtrent som sandpapir for hundepoter. Ikke vanskelig å skjønne, for de gangene jeg har klyvd eller klatret på slikt underlag blir fingrene ekstremt såre og huden øm. 

 

Fra 1900 moh og videre til foten av Hestdalshøgi var turen litt drug. Det vil si nokså flat og steinete. Jeg prøvde å løpe litt innimellom der jeg følte det kosta minst mulig krefter. Oppover mot toppen holdt jeg nokså langt ut mot høyre, for min erfaring tilsier at nærmest ryggkanten er steinen større og lettest å gå. Kom etterhvert opp på snø/bre og vips kunne jeg se toppvarden like fremfor meg. Jeg fant en lun plass for vinden bak varden, spiste en halv ostebriks og ringte Espen for å fortelle at jeg var tilbake til bilen om to timer. 

 

Så ventet bare returen tilbake til Heimaste Lundadalsætre. Fulgte mest mulig snøfonner nedover og var tilbake ved bilen kl. 1859. Turen tok litt lengre tid enn hva jeg hadde beregnet, men jeg var litt lat i dag og orket ikke å pushe veldig på. 

 

Link til Strava her. 

 

Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Blogger Social Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Subscribe for Updates