Fullmånetur til Blåmyrkoia

February 24, 2016

Da jeg var ute på søndag og luftet Aron for kvelden ble jeg nokså opprømt over hvor majestetisk det var ute: nysnø, sterjeklart og stor og opplysende fullmåne. Å, som jeg angret på at jeg ikke sov ute. Derfor benyttet jeg anledningen til å overnatte på Blåmyrkoia fra tirsdag til onsdag. Ranveig og hennes to sønner slod følge med meg opp til Blåmyrkoia fra Vollkoia og guidet meg gjennom "drikkesteinen" og "hundremeterskogen". Rett før Blåmyra dukket plutselig månen opp og lyste opp hele skogen og lagde lange skygger av oss. 

Framme ved Blåmyrkoia tente vi bål ute og grillet pølser og stekte eplekake. I koia var det godt og varmt og det kom stadig nye besøkende innom selv om klokka nærmert seg ni. Til slutt måtte følget mitt returnere tilbake til Vollkaia. Minstemann hang over bordet og hadde smale øyne. Godt det var skolefri dagen etterpå. Aron og jeg ble med dem tilbake til bilen før vi gikk opp til koia igjen og installerte oss for natten. Koia hadde ikke senger men sittebenker med puter på. Jeg la sammen to puter, det fikk gjøre nytten som seng for natten. 

 

Dagen etterpå våknet jeg til nydelig soloppgang. Da jeg var ute i vedboden for å hente litt mer ved fikk jeg se siste rest av fullmånen - like stor som dagen i forveien. Jeg skyndet meg inn i hytta for å hente kamreaet men da jeg kom ut igjen var månen allerede borte. Sola kom raskt opp fra skogen og varmet godt. Morgenkaffen nøt jeg ute ved hytteveggen, før jeg pakket sammen sakene mine og fikk dunket til en 3 mils tur på ski før jobb. 

 

 

Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Blogger Social Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Subscribe for Updates