Bursdagsfeiring på Geite (2002 moh)

April 12, 2015

Når man først måtte sette igjen bilen sin på Lom etter påsketuren, kunne man likeså godt kombinere henting av bil med topptur i Jotunheimen. Lone, Espen, Aron og jeg reiste opp til Lom fredag etter jobb hvor vi denne helgen hadde byttet ut teltet med hytte for en gangs skyld.

Lørdag var duket for topptur og bursdagsfeiring på 2000 meter. Vi hadde sett for oss to ulike topper, Dumhøe (2128 moh) og Geite (2002 moh), som vi skulle velge ut ifra hvor forholdene så best ut. Da vi kjørte inn i Leirdalen var det tydelig at vestsiden av Leirdalen som gjaldt, da østsiden nesten var helt robbet for snø. Vi parkerte ved vinterparkeringen til Lerivassbu og gikk inn mot Storbrean, hvor vi hadde utsikt til Store Smørstabbtinden (2206 moh), Kniven (2133 moh), Sauen (2077 moh), Sokse (2189 moh) og Sokse Nordklo (2182 moh). Himmelen var stort sett blå, og været mildt, og til tross for at det var meldt 10-11 m/s på toppen var det stort sett vindstille på Storbrean.

 

Da vi kom opp til skaret 1753 moh møtte vi en gjeng som kom kjørende nedover. Herifra festet vi skiene på sekken og gikk de siste 250 høydemetrene på beina. I mellomtiden hadde himmelen blitt dekket til med skyer og det begynte å snø, noe som gjorde at vi gikk i veldig flatt lys.

 

På toppen var det ingen utsikt men bursdagsbarnet var meget glad for å bestige enda en 2000 meters topp. Så ventet nedkjøringen i nokså flatt lys tilbake til bilen. Snøen var myk og fin og helt uten fokkskavler. Det var som å kjøre i en skibakke hvor det var masse nysnø som var preppet, så deilig var det!

Tilbake til hytte var det hjemmelaget pizza og bursdagsfeiring som stod for tur. 

 

 

Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Blogger Social Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Subscribe for Updates