1. mai-tur på Store Smørstabbtinden (2208 moh)

May 1, 2014

Kjørte fra Sogndal i dag opp til Krossbu for å gå Store Smørstabbtinden (2208 moh). Utrolig vakkert å kjøre gjennom Luster med grønne løvtrær, hvitt på fjelltoppene, fjorden og det Norske flagget vaiende i vinden.


Vi var langt ifra å være i fjellet denne dagen, skulle vi få se. Det var fullt av folk både på Turtagrø og på Krossbu. Heldigvis er Heimen stor og rommer plass til mange. Vi begynte å gå fra bilen litt før kl. 12 mot Veslfjellet og videre til Leirvatnet (1682 moh). Satte skiene på sekken og holdt til høyre opp den bratte kneika. Gikk veldig fint å gå opp der uten stegjern og isøks, var bare å følge sporene, selv om det var flere som hadde stegjern på beina opp der. Var på toppen ca. kl. 1500, da hadde Siri og jeg brukt veldig god tid opp. Kjørte ski ned til det bratte henget. Der satte skiene på sekken igjen. Gikk mot Leirbrean/ Smørstabbreen og kjørte ski ned en renne der. Veldig fin snø, speiselt på breen. Det hadde snødd i går, så det var rundt 1 cm nysnø over det harde skarelaget. Ikke veldig varmt i lufta, men når sola tittet frem bak skyene varmet den godt.

Se filmen her:

 

Tid t/r fra Krossbu: 5,5 time.

 

 

Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Blogger Social Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Subscribe for Updates